Vakken – Latijn

Vakken – Latijn

Leer de taal en cultuur van de Romeinen kennen met het vak Latijn! Van het Colosseum in Rome tot de muur van Hadrianus in Engeland – de Romeinen hebben hun sporen achtergelaten in de hele antieke wereld. Daarnaast is het Latijn eeuwenlang de taal geweest van kerk en wetenschap in Europa. Het Latijn is daarom een paspoort voor de geschiedenis en het denken die de westerse beschaving hebben gevormd.

Bij het vak Latijn leren we deze taal op een andere manier dan je op school gewend bent. We volgen namelijk de natuurlijke methode, die is ontwikkeld door de Deense taalkundige Hans H. ├śrberg. Bijzonder aan de door hem ontwikkelde lesmethode is dat deze geheel in het Latijn geschreven is. Met behulp van teksten, plaatjes en oefeningen bouw je zo op een natuurlijke manier kennis van de woordenschat en de grammatica op.

Het eerste deel uit de methode heet Familia Romana. Het vertelt het verhaal van een Romeinse familie in de tweede eeuw na Christus. Je leest over de belevenissen van Iulius en Aemilia en hun drie kinderen Marcus, Quintus en Iulia. Na afronding van het boek ben je in staat om eenvoudige Latijnse teksten vlot en zonder woordenboek te lezen. Het lezen van dit boek kan goed samengaan met het volgen van je gewone lessen Latijn op school. Door op een actieve manier met het Latijn bezig te zijn vergroot je je woordenschat en begrip van de taal enorm.

Kijk voor meer informatie over de methode Lingua Latina per se Illustrata eens op de website van Addisco.