Ervaringen

Meer zelfvertrouwen

We kwamen bij Sebastiaan terecht omdat onze zoon wel hard leerde voor Latijn maar dat niet beloond zag in zijn toetsresultaten. Sebastiaan heeft geholpen met het opzoeken van de probleempunten en rustig de tijd genomen om vertalingen te oefenen. Hij heeft de nadruk gelegd op plezier hebben in het vertalen. Wunyo heeft veel baat gehad bij de studiebegeleiding van Sebastiaan. Na een half jaar bijlessen lukt het hem nu om zelfstandig en met zelfvertrouwen zijn proefwerken voor te bereiden. Het is fijn om dat te zien. We raden Sebastiaan dan ook van harte aan als studiebegeleider en bijlesdocent. Hij kan goed observeren, doorvragen, het overzicht behouden, geduldig uitleggen en aanmoedigen.

– Anoniem


Inzicht

In het voorjaar en de zomer van 2016 heb ik acht filosofische gesprekken gevoerd met Sebastiaan. Mooie en bijzondere gesprekken waren het, gesprekken die ruimte hebben gecreëerd in mijn bewustzijn. Ruimte om fenomenen, gedachten, ideeën, gewaarwordingen etc. in een brede context te plaatsen en op waarde te schatten. In het begin was het even wennen (hoe vaak wil iemand nou van je weten welke filosofie je er op nahoudt?), maar na een paar gesprekken ga je genieten van de ‘vrije’ uitwisseling van gedachten en  vermoedens en dring je steeds dieper door in een gebied waar je in het dagelijks leven eigenlijk nooit komt.

Met de opgedane ervaring keer je vervolgens terug naar het dagelijks leven en dan merk je dat er iets ten goede veranderd is, dat je gedachten geleerd hebben om ‘adem te halen’ en meer bewegingsvrijheid hebben. Je durft meer te vertrouwen op je eigen inzichten en opvattingen, aangezien je die in de gesprekken met Sebastiaan van alle kanten hebt bekeken en bevraagd. Je leert het denken waarderen en bewonderen omwille van het denken zelf. En je gaat inzien dat gedachten die je in een filosofisch gesprek uitspreekt een heel eigen, bijzonder leven gaan leiden.

– Pieter


Na afloop

Sebastiaan, je verstilde, geconcentreerde aandacht heeft mij uitgenodigd om vertrouwen te hebben in mijn vermogen om die vraag te forrmuleren die een blokkade kan openen.

– G.


Aannames

De gesprekken met Sebastiaan hebben me geholpen om mijn gedachtepatronen en vooral mijn eigen aannames aan de oppervlakte te brengen en te bevragen. Sebastiaan doet dit op een prettige manier; serieuze onderwerpen weet hij toegankelijk en opgewekt te benaderen.

– Babette


Rustig nadenken

Toen ik bij Sebastiaan begon met mijn serie gesprekken, had ik door de filosofische insteek in eerste instantie het idee dat het over de Grote Dingen van het leven zou gaan. Het heeft me verbaasd hoe snel het over ‘kleine’ persoonlijke zaken ging.

Verwacht geen pasklare antwoorden of oplossingen. Sebastiaan schrikt niet terug voor lange stiltes en laat je rustig nadenken om uiteindelijk zelf met een antwoord op je eigen vraag te komen.

– Ike


Wil je een ervaring delen? Neem dan contact op!